Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka prowansalskie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Żeberka umyj i poporcjuj. Porządnie natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami. Cebulki pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, a papryki w kostkę.
Obsmaż warzywa na rozgrzanej patelni przełóż do wysmarowanej oliwą brytfanki. Obsyp je ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Na tak przygotowanej jarzynce ułóż żeberka. Obok umieść całe obrane główki czosnku. Wstaw do piekarnika 180°C i piecz około 40 minut. Podawaj w brytfance.
Podawaj z pieczywem posmarowanym upieczonym, rozgniecionym czosnkiem.Źródło: Telemax