Żeberka pieczone w rękawie

Żeberka pieczone w rękawie
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: GojaSM
Świetnie upieczone i soczyste mięso

Składniki

  • 1,3 kg żeberek
  • 2 łyżki przyprawy do mięs (u mnie z Lidla)
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta kminu rzymskiego
  • świeże zioła: rozmaryn i tymianek
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Umyte mięso pokroić na mniejsze kawałki. Dodać obrany i zmiażdżony czosnek, drobno pokrojone zioła, resztę składników, i wymieszać. Pozostawić mięso na minimum godzinę, by przeszło przyprawami.

  2. Następnie ułożyć w rękawie, zapiąć go i włożyć do piekarnika na 50 - 60 min. Piec w 180 st.
    Mięso nie wymaga solenia i jest pyszne.

Komentarze do przepisu (2)

alutka50 20 kwietnia 2018
super
GojaSM 20 kwietnia 2018
dziękuję :)
Składniki
  • 1,3 kg żeberek
  • 2 łyżki przyprawy do mięs (u mnie z Lidla)
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta kminu rzymskiego
  • świeże zioła: rozmaryn i tymianek
  • 2 łyżki oleju
Składniki