Żeberka na słodko

Żeberka na słodko
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Połączenie mięsa ze słodkimi dodatkami posmakuje niejednemu.

Składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 50 ml sosu tamari
  • 2 łyżki miodu miętowego
  • 1 jabłko
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula

Przygotowanie

  1. Mięso dzielimy na kawałki, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do rękawa pieczeniowego. Dodajemy miód, sos, pokrojone w kostkę jabłko, posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

    Rękaw zamykamy, wszystkie składniki dokładnie mieszamy, odkładamy na noc do lodówki.

    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Wkładamy rękaw z żeberkami i pieczemy 35 min. Po tym czasie rękaw rozcinamy, włączamy termoobieg i zapiekamy jeszcze 5 min.

Komentarze do przepisu (2)

Facet_w_kuchni 01 listopada 2020
Ślinka cieknie :)
KulinarnaChwila 02 listopada 2020
Pyszotka:)
Składniki
  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 50 ml sosu tamari
  • 2 łyżki miodu miętowego
  • 1 jabłko
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
Składniki