Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka na kapuście z papryką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na nieduże porcje, oprószyć pieprzem. Na oleju przesmażyć na złoty kolor żeberka, zdjąć z patelni.
Cebule posiekać. Kapustę oczyścić, poszatkować. Papryki starannie oczyścić z gniazd nasiennych.
Masło rozgrzać, zeszklić cebulę, dodać paprykę, a następnie kapustę. Chwilę smażyć, mieszając. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z żeberkami i zapiekać około 35 minut.
ok. 75 minut
Do kapusty warto dodać również kawałki wędzonego boczku lub plasterki lekko podsmażonej kiełbasy czosnkowej.Źródło: Twoje Imperium