Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka na grilla w miodzie i piwie"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Czosnek rozetrzeć z solą, dodać przyprawy, olej, miód, piwo, musztardę. Odstawić na chwilę.
Mięso dokładnie umyć, oczyścić z błon, podzielić na kawałki tak, żeby na jedną porcję wypadała jedna kostka. Zalać marynatą, wstawić do lodówki na noc (a najlepiej na 24 godziny).
Żeberka położyć na aluminiowych tackach, grillować z obu stron po ok. 10 minut, smarując obficie pozostałą marynatą.
Dla pogłębienia smaku można do marynaty użyć ciemnego, słodkiego piwa i sosu sojowego. Wtedy już nie solić.
ok. 30 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium