Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny domowy obiad
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 221
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4944
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2319
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 56
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 221
Składniki
Żeberka opłucz i osusz ręcznikiem papierowym, posyp solą, pieprzem, papryką i przyprawą, odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż żeberka z każdej strony, dodaj pokrojone cebule i czosnek, chwilę podsmaż i przełóż wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj liścia, ziele i pieprz w ziarnkach i duś pod przykryciem około godziny.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną i dodaj do żeberek, zagotuj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.Żeberka podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.