Żeberka duszone z cebulą

Żeberka duszone z cebulą
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Najprostsze przepisy okazują się najlepsze. Wcale nie trzeba wielu dodatków, żeby przygotować pyszne żeberka.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso z każdej strony posyp solą i pieprzem. Natrzyj majerankiem. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w piórka a czosnek w plasterki. Dolej wody (4-5 szklanek). Duś pod przykryciem aż mięso stanie się miękkie. Wyciągnij mięso. Wywar zabiel śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dolej sok wyciśnięty z cytryny. Włóż mięso i jeszcze chwilę poduś. Podawaj na ciepło.

Składniki
Składniki