Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w smaku duszone żeberka w kapuście kiszonej. Doskonała propozycja na sycący, rozgrzewający obiad dla całej rodziny. Po dokładni będą ustawiały się kolejki. Przepis jest dosyć prosty, a sam proces przygotowania nie powinien Wam zająć więcej niż pół godziny. Do tego trzeba oczywiście doliczyć czas pieczenia lub duszenia mięsa w garnku. Danie możecie serwować z ziemniakami z wody lub solo.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 781
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 781
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Składniki
Żeberka pokrój na mniejsze kawałki. Każdy z nich oprósz solą i pieprzem. Na suchej patelni ułóż żeberka i obsmaż z każdej strony po 2-3 minuty. Następnie ściągnij je z patelni odstaw na bok.
Na wytopionym tłuszczu z żeberek obsmaż pokrojoną w kostkę cebulę.
Jabłka umyj, zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
W misce wymieszaj kapustę kiszoną ze startymi jabłkami, podsmażoną cebulą, przyprawami oraz miodem.
Kapustę kiszoną z przyprawami przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górę wyłóż obsmażone żeberka. Całość zalej wytrawnym winem.
Żeberka w kapuście przykryj i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 2 godziny, do momentu, aż mięso będzie odchodzić delikatnie od kości.