Zawijasy z karkówki

Zawijasy z karkówki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Zawijasy z karkówki z ogórkiem kiszonym, boczkiem, chlebem i cebulą podane z ziemniakami i surówką.

Składniki

  • kotlety z karkówki 6 szt
  • ogórki kiszone 3 szt
  • boczek 15 dag
  • chleb 3 kromki
  • cebula 2 szt
  • natka pietruszki 3 łyżki
  • musztarda łagodna 6 łyżeczek
  • tłuszcz do smażenia
  • bulion 1 szklanka

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbijamy, od wewnętrznej strony musztardą i układamy pokrojone w paski ogórki, boczek, chleb, cebulę oraz dodajemy po łyżeczce posiekanej natki pietruszki. Kotlety zwijamy, spinamy szpilkami do mięsa i opiekamy na tłuszczu na złoty kolor. Następnie mięso przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości.
    Mięso podajemy z ziemniakami i surówką.

Komentarze do przepisu (4)

bryssska 17 września 2018
Pyszności ;-D
ErJot 17 września 2018
Dziękuję:)
fafiatko 21 września 2018
Ta wersja zawijasow musi byc przepyszna- delikatne i soczyste miasko, to jest to!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kotlety z karkówki 6 szt
  • ogórki kiszone 3 szt
  • boczek 15 dag
  • chleb 3 kromki
  • cebula 2 szt
  • natka pietruszki 3 łyżki
  • musztarda łagodna 6 łyżeczek
  • tłuszcz do smażenia
  • bulion 1 szklanka
Składniki