Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie sobie..a takie smaczne..inne niż tradycyjne mielone smażone w tłuszczu.Ten przepis jest dietetyczny mimo że boczek otula mięsko. Serdecznie polecam:)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 60
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3310
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 60
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3310
Składniki
Mięso zmielić.Cebulę posiekać ,a czosnek przepuścić przez praskę. Dodać do mięsa cebulę,czosnek,bułkę odciśniętą moczoną w mleku,jajka oraz przyprawy. Mięso dobrze wyrobić by się skleiło podczas lepienia kulek. Każdą mięsną kulką ,zawinąć w dwa plasterki boczku. Kłaść na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Dać do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 35min w 200st. po tym czasie włączyć termoobieg i zezłocić. Upieczone posypać obficie parmezanem. Kuleczki są pyszne ,chrupiące niczym smażone na tłuszczu,lecz ten sposób bardzo polecam ,jest o wiele zdrowszy:)
Smacznego życzę!