Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dotąd na Święta schab robiłam tylko ze śliwkami na słodko. W tym roku postanowiłam inaczej. Wyszło super:)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 60
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13638
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 60
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 466
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13638
Składniki
Schab przekrawamy na płat grubości 1 cm, może być ciut grubszy. Gdy powstanie nam duży płat, rozbijamy go dokładnie, smarujemy wewnętrzną część oliwą, nacieramy przyprawami. Wykładamy na całą powierzchnię płata liście szpinaku. Por przekrawamy na połówki (wzdłuż) i wykładamy na schab w odstępach co 2cm, w te luki kładziemy ząbki czosnku. I to już:)
Schab zwijamy, zawijamy nitką, wierzch również smarujemy oliwą i doprawiamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub do piekarnika i w rękaw do pieczenia mięsa. Każdy ma swój najlepszy sposób.