Zawijane fileciki w boczku

Zawijane fileciki w boczku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Delikatne mięso, aromatyczny boczek, sprawia, że roladki są pyszne i soczyste.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • Mozzarella
  • Papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 8 podłużnych plastrów boczku parzonego
  • Sól
  • Mąka pszenna do panierki
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy.
    2. Mozzarellę, ogórka i paprykę kroimy w słupki, układamy na środku mięsa.

  2. 3. Zwijamy w roladki i zawijamy w boczek.

  3. 4. Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
    5. Smażymy na rozgrzanym oleju.

  4. 6. Roladki gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 18 lutego 2020
Bardzo apetyczne!
Nevermore 18 lutego 2020
Szkoda, że tu talerzyka nie da się zjeść ;) Pyszne jedzonko, mniami :)
Składniki
  • 2 filety z kurczaka
  • Mozzarella
  • Papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 8 podłużnych plastrów boczku parzonego
  • Sól
  • Mąka pszenna do panierki
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
Składniki