Zawijańce ze szpinakiem

Zawijańce ze szpinakiem
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Monika87
Pyszna zakąska idealna na imprezę, bądź po porostu do zagryzania prze tv.. Łatwa i szybka w przygotowaniu

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać i przesmażyć na maśle, bądź oleju. Jak się zeszkli dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Chwilę przesmażyć. Dodać szpinak (bez wcześniejszego rozmrażania) Kiedy szpinak całkiem odparuje dodajemy fetę pokrojoną w kostkę oraz starty żółty ser. Chwilkę przesmażyć i doprawić solą i pieprzem. Ilość przypraw i serów według uznania. Na ciasto wykładamy farsz i zawijamy w roladę. Kroimy na ok 2 cm plastry, wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika, nagrzanego do ok 180 stopni. Pieczemy ok 30 min, do czasu zrumienienia ciasta.

Składniki
Składniki