Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham kruche ciasta, a ten przepis to wyraz mojej miłości.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 51
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24060
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 458
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 279
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 51
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24060
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 458
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 279
Składniki
Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Kroimy na środku, ale nie do końca. Następnie kroimy i rozładamy na boki, tak żeby powstała płaska powierzchnia. Nacieramy przyprawami. Cebulę i czosnek drobno siekamy i rozkładamy na całej powierzchni mięsa. Całość zawijamy w roladkę i wiążemy nitka żeby się nie rozsypało. Na wierzchu posypujemy mielonym zielem angielskim.
Margarynę drobno siekamy dodajemy jajko, mąkę i sól. Ugniatamy w rękach aż wszystkie składniki się połączą. Kruche ciasto rozwałkowujemy na duży płat. Na środku umieszczamy mięso i zawijamy w cieście.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do momentu zrumienienia ciasta.