Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zasmażany ryż z bekonem i warzywami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Rozgrzej połowę oliwy na średnim ogniu. Wlej ubite jajka i usmaż omlet. Zdejmij z ognia, zwiń i pokrój w paski.
Wlej na patelnię pozostały olej. Podsmażaj na nim posiekany bekon i czosnek przez 3-4 minuty. Dodaj ugotowany wcześniej ryż i miks warzyw. Polej wszystko sosem sojowym i smaż jeszcze 2-3 minuty. Dodaj pokrojony omlet i posiekaną dymkę. Mieszaj, aż się połączą.
Podawaj ryż z warzywami i omletem w małych pudełeczkach.
<strong>Jak to zrobić?</strong>
Zaopatrz się w patelnię typu wok. Smaży się na niej dużo szybciej niż na zwykłej. Omlet zrobisz w niecałą minutę! Dania z woka są też bardziej aromatyczne.Źródło: Olivia