Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis niezwykle efektowny i do tego zdrowy
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Przygotowanie Oczyszczoną fasolkę i warzywa (oprócz cebuli) zagotowuję w osolonej wodzie. W rondlu rozgrzewam margarynę, wkładam ugotowaną na półmiękko i odcedzoną fasolkę oraz warzywa. Cebulę kroję w kostkę i dodaję do pozostałych warzyw. Smażę przez 10 minut, od czasu do czasu delikatnie mieszając. 2.Wsypuję mąkę i przyprawę, znów podsmażam. Wlewam śmietanę, dodaję pokrojoną natkę, przyprawiam pieprzem. Gdy potrawa jest zbyt gęsta, rozcieńczam ją przegotowaną wodą lub rozpuszczoną kostką rosołową tak, by powstał sos. Podaję na gorąco, z ziemniakami i surówką z kapusty. Jako przystawkę można podawać z pieczywem.