Zapiekany schab po cygańsku

Zapiekany schab po cygańsku
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Schab w innej odsłonie

Składniki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem soli

  2. 2. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, gotujemy w osolonej wodzie.
    3. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę prużymy na drugiej patelni na oleju.

  3. 4. Do cebuli dodajemy czosnek i pomidory

  4. 5. Następnie ketchup , bazylie, oregano oraz chili.

  5. 6. Ziemniaki ugotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego.

  6. 7. Posypujemy ziołami prowansalskimi.

  7. 8. Na ziemniaki kroimy w krążki ogórki.

  8. 9. Następnie wykładamy mięso.

  9. 10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy mięso

  10. 11. Zalewamy przygotowanym sosem

  11. 12. Na wierzch rozkładamy pokrojoną w plasterki mozzarelle.

  12. 13. Zapiekamy 20 minut w 180 ˚C.
    14. Zapiekanka gotowa.
    15. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 08 marca 2018
Znów coś dla mnie ;)
Pyszności na talerzu i NIEBO w gębie xD
KulinarnaChwila 08 marca 2018
:)
Składniki
Składniki