Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekany hot dog"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 40
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 40
Składniki
Przygotuj sos: cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj. Podsmażaj na maśle ok. 5 minut. Wlej piwo i smaż, aż płyn prawie odparuje. Dodaj mąkę i ciągle mieszając smaż 1 min. Wlej mleko, gotuj ok. 5 min. Zdejmij z ognia, wymieszaj z musztardą i dodaj 2/3 sera. Dopraw solą i pieprzem.
Na rozgrzanym oleju podsmaż liście szałwii (ok. 2 min). Dodaj kiełbaski i obsmaż.
Bagietki przekrój wzdłuż, skrop olejem z patelni. Połóż umażone kiełbaski, szałwię i sos. Posyp pozostałym serem. Zapiekaj w 200 st. C przez ok. 5-10 min.
Czas przygotowania: 30 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień