Zapiekany fenkuł wegetariański

Zapiekany fenkuł wegetariański
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Polecam smacznie i zdrowo :)

Składniki

  • 1 fenkuł
  • 3 woreczki ryżu długoziarnistego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 15 dkg. sera żółtego łatwotopliwego
  • Oliwka 1/3 szklanki
  • sos ;
  • 200 ml. śmietany 18 %
  • 3 całe jaja, 2 łyżki mąki
  • 100 ml. wody
  • bazylia, tymianek, papryka słodka, curry, pieprz ziołowy po 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Koper szatkujemy. Ryż we woreczkach gotujemy al dente.

    Na dno naczynia wlewamy kilka łyżek oliwki, dajemy połowę ryżu, kukurydzę, poszatkowany koper, resztę ryżu,starty ser żółty i pozostałą oliwkę.

    Składniki na sos mieszamy ze sobą i powstałą masę wylewamy na zapiekankę, czyli na ser. Pieczemy 30 min w 180 *

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 02 kwietnia 2017
Co z fenkułem to moje ulubione...pychaaa...:)
GREGORHSPEED 04 kwietnia 2017
Kocham ten smak <3
Składniki
  • 1 fenkuł
  • 3 woreczki ryżu długoziarnistego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 15 dkg. sera żółtego łatwotopliwego
  • Oliwka 1/3 szklanki
  • sos ;
  • 200 ml. śmietany 18 %
  • 3 całe jaja, 2 łyżki mąki
  • 100 ml. wody
  • bazylia, tymianek, papryka słodka, curry, pieprz ziołowy po 1/2 łyżeczki
Składniki