Zapiekany Dorsz

Zapiekany Dorsz
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
W sam raz na piątkowy obiad :)

Składniki

  • filet z dorsza 600 g
  • Kminek
  • Ziemniaki młode 800 g
  • Olej roślinny
  • Czosnek 2 ząbki
  • Pieprz
  • Cebula 4 szt.
  • Pomidor 4 szt.
  • Sól
  • Papryka słodka

Przygotowanie

  1. Filety opłucz i osusz. Oprósz pieprzem oraz kminkiem. Odstaw na około 30 minut. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w cząstki i obgotuj. Podsmaż na oleju i dopraw solą oraz pieprzem. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

  2. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij. Dopraw mieloną papryką. Chwilę smaż. Dodaj drobno pokrojone pomidory, gotuj około 5 minut. Dopraw solą oraz pieprzem. Sos wylej na ziemniaki, ułóż dorsza. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze do przepisu (2)

slodkisentyment 09 sierpnia 2019
Super :)
klaudia11098 17 sierpnia 2019
Dziękuje bardzo :)
Składniki
  • filet z dorsza 600 g
  • Kminek
  • Ziemniaki młode 800 g
  • Olej roślinny
  • Czosnek 2 ząbki
  • Pieprz
  • Cebula 4 szt.
  • Pomidor 4 szt.
  • Sól
  • Papryka słodka
Składniki