Zapiekanki z warzywami

Zapiekanki z warzywami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: basiliana
Te zapiekanki z warzywnym farszem z dodatkiem parówek są bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu. Idealnie sprawdzą się jako szybki obiad albo sycąca kolacja. Można podać je z keczupem lub sosem czosnkowym.

Składniki

  • Bułki sztangielki (małe bagietki) - 2 sztuki
  • Parówki - 2 sztuki
  • Ser żółty - 4 plasterki
  • Cukinia - 1 mała sztuka lub 1/2 średniej
  • Pomidor - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Tymianek suszony - 1/2 łyżeczki
  • Natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • Keczup - 3 łyżki
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.

  2. Parówki pokroić w plasterki , podsmażyć razem z cebulką.

  3. Dodać pokrojone w kostkę cukinię i pomidora, a następnie keczup i tymianek. Dusić aż cukinia będzie miękka, od czasu do czasu mieszając.

  4. Bułki przekroić na pół, nałożyć farsz, posypać natką. Na wierzch położyć ser żółty.

  5. Zapiec w piekarniku do roztopienia sera.

Komentarze do przepisu (18)

danielek 02 lipca 2018
Zajebicho.Pozdrawiam.
fafiatko 02 lipca 2018
Swietne na kolacje- sprawdzilyby sie u mnie!
bryssska 02 lipca 2018
Świetnie to sobie wymyśliłaś, wyglądają na bardzo apetyczne ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Bułki sztangielki (małe bagietki) - 2 sztuki
  • Parówki - 2 sztuki
  • Ser żółty - 4 plasterki
  • Cukinia - 1 mała sztuka lub 1/2 średniej
  • Pomidor - 1 sztuka
  • Cebula - 1 sztuka
  • Tymianek suszony - 1/2 łyżeczki
  • Natka pietruszki posiekana - 2 łyżki
  • Keczup - 3 łyżki
  • Olej do smażenia
Składniki