Zapiekanki z kaszanką i kiełbasą chorizo

Zapiekanki z kaszanką i kiełbasą chorizo
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
drogie
Dziś chcielibyśmy podzielić się w Wami nietypowym połączeniem smakowym, które okazało się prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Połączyliśmy hiszpańska kiełbasę chorizo i polską kaszankę. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na blogu: www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • Dwie kaszanki
  • Jedna cebula
  • Czerwona papryka
  • Pęto kiełbasy chorizo
  • Tarta mozzarella
  • Dwie średniej długości bagietki
  • Olej oraz przyprawy: sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Paprykę i cebule kroimy w kostkę, dodajemy olej i podsmażamy przez kilka minut do uzyskania złotego koloru
    Kaszankę obieramy, przekładamy na patelnie, rozdrabniamy i podsmażamy około 5 minut
    Następnie łączymy wyżej przygotowane składniki razem i doprawiamy solą oraz pieprzem
    Bagietki kroimy wzdłuż i wydrążamy środek tak aby uzyskać więcej miejsca na farsz

  2. Kiełbasę chorizo kroimy wzdłuż na wąskie paski
    Na spod bagietek układamy paski chorizo, następnie nakładamy spora ilość farszu a wierzch posypujemy mozzarella
    Przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu stopienia się sera

Składniki
  • Dwie kaszanki
  • Jedna cebula
  • Czerwona papryka
  • Pęto kiełbasy chorizo
  • Tarta mozzarella
  • Dwie średniej długości bagietki
  • Olej oraz przyprawy: sól i pieprz
Składniki