Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe porcjowane zapiekanki mięsno-warzywne. Bosko smakują i świetnie wyglądają. A przy tym proste w wykonaniu.
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 417
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10446
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1428
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 417
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10446
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1428
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy posiekane suszone pomidory, cebule, starty na grubych oczkach ogórek i paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, wbijamy jajko, wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.Potem dodajemy zmiękczoną w mleku pokruszoną bułkę . Brokuł krótko obgotować i ostudzić. Ciasto. Do przesianej mąki dodajemy pokruszone drożdże, oregano, mieszamy. Margarynę roztapiamy i przestudzamy. Mąkę mieszamy z resztą składników i dokładnie wyrabiamy na lśniące ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Kokilki, naczynia do zapiekania 10 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wyrośnięte ciasto cienko wałkujemy i wypełniamy spód i boki kokilek.
Potem po środku układamy kawałek brokuła, wypełniamy warstwą mięsa i przykrywamy niewielkim kawałkiem ciasta. U mnie to była choinka. Zapiekanki pieczemy w 180 C około 30 minut.