Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki z krótkich bagietek takie jak z fastfood'u, a nawet lepsze ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6676
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6676
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 144
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 856
Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę (ilość zależna od gustu i ilości zapiekanek, należy jednak pamiętać, że pieczarki po usmażeniu tracą na objętości). Smażymy na maśle/oleju doprawiając solą i pieprzem. Ja zawsze smażę około 10 minut. Odlewamy nadmiar wody, gdy już gotowe. Bagietkę przecinamy na pół, kładziemy na niej wcześniej przygotowane pieczarki, żółty ser, salami, posypujemy tartym żółtym serem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na kilka minut, żeby stały się chrupkie, a ser rozpuścił. Na koniec polewamy ketchupem i posypujemy zieloną cebulką :)