Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie na obiad lub kolację.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2052
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2052
Składniki
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Szpinak z dodatkiem soli i oleju dusić na patelni, aż się rozmrozi a następnie odparuje wodę.
Ugotowane ziemniaki utłuc z dodatkiem mleka.
Szpinak i ziemniaki dokładnie wymieszać.
Dodać jajka, wymieszać raz jeszcze i przełożyć do jednego naczynia żaroodpornego lub kilku kokilek.
Na wierzchu ułożyć kawałki sera.
Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.