Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka ziemniaczana z pulpecikami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, pokrój w plasterki. Marchewki oczyść, pokrój w kostkę. Umyty por posiekaj. Warzywa zblanszuj we wrzątku, osącz.
Mieloną wołowinę dopraw solą oraz pieprzem. Dymkę oczyść i posiekaj. 1/3 porcji wsyp do mięsa. Dodaj bułkę tartą i 2 żółtka. wyrób.
Z masy mięsnej uformuj w dłoniach niewielkie kuleczki, a następnie obsmaż je ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle. Zrumienione pulpeciki zdejmij z patelni.
Kwaśną śmietanę połącz z bulionem oraz 30 dag serka topionego, podgrzej. Zdejmij z og- nia, wbij jajka. Sos dopraw gałką muszkatołową. Resztą masła wysmaruj formę.
Układaj warstwami plasterki ziemniaków, marchewkę i por. Każdą warstwę polewaj sosem. Na wierzchu umieść pulpeciki, posiekane chili, resztę serka topionego i dymki. Piecz 30 min w 190 st.Źródło: Świat kobiety