Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja zapiekanka to jedna z ulubionych mojej rodzinki. Bardzo łatwa i prosta w przygotowaniu, ale tez bardzo smaczna i pożywna. Polecam do wypróbowania.
naczynie żaroodporne, nóż, tarka, patelnia, garnek, szklanka,
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w grubsze plastry. Część boczku pokroić w plastry a część w kostkę. Kiełbasę z cebulą pokroić i podsmażyć na boczku pokrojonym w kostkę. Osobno na tłuszczu udusić obrane, pokrojone pieczarki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry boczku, a następnie warstwami ziemniaki, ugotowane na twardo i pokrojone w grube plastry jajka , kiełbasę z cebulą oraz podsmażone grzyby. Śmietanę wymieszać z pieprzem i solą, śmietaną polać całość zapiekanki, górę posypać startym serem i zapiec u mnie około 40 minut w 180 stopniach. Smacznego.
Przygotowanie zapiekanki.
Zapiekanka gotowa do zapiekania.
Zapiekanka po zapieczeniu.
Gotowa do podania .