Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9588
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 237
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 522
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9588
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 237
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 522
Składniki
Ziemniaki oraz marchew obierz, pokrój w plasterki i gotuj 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedź.
Na tłuszczu przesmaż pokrojony boczek, a po chwili wrzuć posiekaną cebulę. Smaż , stale mieszając, żeby nie przywarły.
3. Ugotowane ziemniaki i marchew ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Pokryj je chrupiącym boczkiem i zeszkloną cebulką, a następnie posyp solą, pieprzem, papryką i imbirem. Na wierzch rozłóż kolejną warstwę ziemniaków.
Tak przygotowaną zapiekankę oprósz startym żółtym serem, polej żółtkami wymieszanymi ze śmietaną i upiecz w gorącym piekarniku.Źródło: Telemax