Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad z ziemniaków.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Przygotować naczynie żaroodporne i posmarować go olejem. Mleko wymieszać z chrzanem olejem, startym serem i ziołami, posolić do smaku . Zalać ziemniaki ,dobrze wymieszać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w temperaturze 160 stopni 40 minut.. Podawać z maślanką lub sałatką lodową . Wykonanie sałatki: Sałatkę porwać na kawałki a pomidor i ogórek drobno posiekać . Olej wymieszać z solą i zmiażdżonym czosnkiem . Zalać sałatę dodać pomidor i ogórek i dokładnie wymieszać , posypać szczypiorem i ozdobić oliwkami