Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super sycące danie na obiad.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w talarki, boczek pokroić w kostkę i przysmażyć razem z cebulą na oleju. Następnie wlać wino, bulion i zagotować przez 5 minut na wolnym ogniu. Przyprawić do smaku, połączyć z ziemniakami, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku do zrumienienia.