Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 260
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 24
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 260
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 24
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w pół centymetrowe plastry.
Mięso mielone przyprawić ziołami solą i pieprzem i wymieszać.
Przygotować sos śmietanowy - 200 gram śmietany wymieszać z 1 surowym jajkiem i 50 ml wody, dodać łyżkę koperku. Zagotwać.
Na spód formy do zapiekania ułożyć ziemniaki - przyprawić. Położyć na ziemniaki cebulę pokrojoną w paski.
Kolejna warstwa ziemniaków - przyprawiamy i kładziemy warstwę mięsa mielonego.
Na mięso dajemy ziemniaki, a na nie pokrojone w plastry jajka ugotowane na twardo.
Kolejna warstwa ziemniaków, którą przyprawiamy.
Wszystko zalewamy sosem.
Pieczemy 1-1,5 godziny w temperaturze 175 stopni.
Smacznego!