Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś prostego, smacznego. Możemy serwować w domu jak również możemy zabrać do pracy.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
Pieczarki również obieramy i kroimy w plastry.
Zastosowałem moje kulki zrobione wg mojego przepisu https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-kulki-miesne,1908910,bobby.html ponieważ pozostały mi z innego obiadu. Ale też jak pisałem może być inne mięso lub wędlina.
Ugotowane ziemniaki studzimy, kroimy w grubsze plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy spód ziemniakami i posypujemy startym serem.
Plastry kulek wrzucamy na patelnię i dodajemy pokrojoną cebulę oraz pieczarki. Dodajemy również wszystkie przyprawy wg naszego smaku. Smażymy do miękkości, ale nie spalamy. Gorące wykładamy na przygotowane ziemniaki z serem
Następnie polewamy całość lekko passatą i dodajemy następną warstwę pokrojonych ziemniaków posypujemy startym serem i polewamy passatą. Piekarnik nagrzewamy góra i dół 180 st C i pieczemy około 30 minut, ponieważ raczej już wszystkie składniki są gotowe do spożycia.
A teraz to już tylko smacznego .