Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaków szpinaku i pomidorów przyprawionych czosnkiem oraz puree ziemniaczanego.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 370
Polecam.
Odsłon: 796
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 236
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 370
Polecam.
Odsłon: 796
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach do miękkości i odstawić do lekkiego przestudzenia.
Na patelni rozgrzać olej, dodać zamrożony szpinak oraz łyżeczkę soli i dusić bez przykrycia aż cały szpinak rozmrozi się.
Do szpinaku dodać pokrojone na kawałki pomidory oraz pokrojony na plasterki czosnek.
Całość dusić aż do odparowania większej części wody.
Patelnię z warzywami zdjąć z płyty grzewczej, dodać łyżkę twarogu i wymieszać.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki obrać i utłuc z dodatkiem około jednej łyżeczki soli, łyżki twarogu oraz mlekiem, a następnie wyłożyć na wierzch szpinaku.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 20 minut.