Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ze szpinakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Szpinak rozmroź, odciśnij. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj szpinak, smaż dalej, aż odparuje większość płynu. Zdejmij z patelni, wymieszaj z pokruszoną fetą. Przypraw solą i pieprzem.
W garnku stop masło, oprósz mąką i zasmaż. Do zasmażki wlej mleko i gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go gałką, solą i pieprzem. Na spodzie żaroodpornej formy rozsmaruj trochę sosu. Połóż kilka płatów lasagne, polej je odrobiną sosu i przykryj porcją masy szpinakowej z fetą. W ten sposób ułóż pozostałe warstwy, aż do wyczerpania składników. Wierzch polej beszamelem i obłóż plasterkami mozzarelli. Piecz ok. 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj