Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności na talerzu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6550
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 833
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6550
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 833
Składniki
Wykonanie: Ryż zalać wrzątkiem i ugotować na półtwardo. Kurki oczyścić, dobrze opłukać i usmażyć na łyżce masła razem z posiekaną cebulą. Następnie podlać 3 łyżkami wody i gotować przez 15 minut z dodatkiem soli do smaku. Bułkę tartą lekko zrumienić na łyżce masła, wlać śmietanę, rozbełtane żółtka, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Miseczkę żaroodporną wysmarować masłem wyłożyć połowę ryżu, potem większą część kurek, pozostały ryż. Obłożyć pozostałymi kurkami, zalać sosem, położyć paski sera. Zapiec w temperaturze 190-200 stopni przez 15 minut.