Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze świderkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Makaron ugotować, odcedzić. Mięso przysmażyć na oleju razem posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodać paseczki papryki i koncentrat pomidorowy.
Doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Smażyć jeszcze kilka minut. Wymieszać z makaronem i posiekaną natką. Przełożyć do formy.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać bulion, śmietanę i mleko, mieszając, zagotować, dodać połowę startego sera. Sosem zalać zapiekankę, posypać resztą sera. Wstawić do piekarnika (200°C) na 20 minut.
ok. 50 minut
Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Warto przygotować do tej zapiekanki sos pomidorowy doprawiony oregano i czosnkiem.Źródło: Twoje Imperium