Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zapiekanka dla każdego łasucha i prosty sposób na pyszny obiad lub kolację.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2297
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2297
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować i pokroić na plasterki. 3 jaja ugotować i pokroić. Pieczarki (lub wędlinę) pokroić i usmażyć.
Cebulę pokroić i usmażyć na złoty kolor. W brytfanie ułożyć warstwę ziemniaków,połowę pieczarek(lub wędliny),cebuli,jajek kolejną warstwę ziemniaków,resztę składników. A na wierzch znów ziemniaki. Roztrzepać 3 jajka ze śmietana,dodać soli,pieprzu,wymieszać i zalać ziemniaki. Wierzch posypać serem startym na tarce o grubych oczkach. Włożyć do piekarnika i zapiec.