Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka i pożywna zapiekanka idealna na obiad lub kolację.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 696
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 696
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 518
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Warzywa rozpakowujemy i podsmażamy na patelni (na odrobinie rozgrzanego tłuszczu).
W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie (Al dente).
Przygotowujemy naczynie żaroodporne poprzez posmarowanie go odrobiną oliwy z oliwek.
Warzywa doprawiamy do smaku pieprzem, solą i vegetą.
Przyprawione warzywa wkładamy do żaroodpornego naczynia. Na nie kładziemy ugotowany i odcedzony makaron.
Ze śmietany zmielonego czosnku i pieprzu przygotowujemy sos (mieszamy ze sobą składniki), którym polewamy warzywa i makaron znajdujące się w naczyniu żaroodpornym.
Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na wierzchu.
Pomidorki koktajlowe, płuczemy pod bieżącą wodą, kroimy na pół i również układamy na wierzchu.
Zapiekankę posypujemy świeżą, pokrojoną natką pietruszki. Wkładamy do piekarnika na około 10 minut rozgrzanego do 180 stopni.