Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby banalna zapiekanka, jakich wiele, ale dzięki dodaniu pierożków tortellini zyskuje wyrafinowany smak, doskonałe dla jaroszy lub na piątkowy obiadek. Ja gotuję makaron i pierożki dzień wcześniej, szybciej wtedy się robi.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 138
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10591
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 84
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 138
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10591
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 84
Składniki
Makaron ugotuj al dente, pierożki też. Podsmaż pieczarki, brokuł zblanszuj 4 min. Sos serowy ugotuj. Paprykę pokrój w kostkę - nie smażyć, am być surowa.
Wymieszaj makaron z pierożkami, dodaj pieczarki, paprykę, brokuły, szczypiorek, dopraw białym pieprzem, kucharkiem, zalej sosem i posyp serem. Zapiekaj do zrumienienia się serka. Gotowe posypać natką. Czasem polewam już na talerzu całość sosem jogurtowo-czosnkowym, dodaje "smaczku" lub podaję z mizerią. Jak zaserwujesz na półmisku z sałatą, ozdobione pomidorkami koktajlowymi lub oliwkami, nie powstydzisz się przed gośćmi.