Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z tortellini ki kurczakiem
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4827
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 951
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4827
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 951
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 235
Składniki
Tartollini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Filet z kuczka drobno kroimy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy. Cebulę drobno pokrojoną podsmażamy na maśle, następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki będą podsmażone dodaję czosnek oraz przyprawiam solą i pieprzem oraz podsmażonego kurczaka. Wszystko razem mieszamy i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy keczup oraz śmietankę. Wszystko dusimy przez kilka minut. Gdy wszystko nam nieco zgęstnieje ściągamy z ognia i dodajemy część startego sera. Na koniec dodajemy ugotowane wcześniej pierożki. Na koniec można jeszcze dodać zielonej pietruszki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pozostałym serem i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.