Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas kocha pizzę:). Jej smak można przenieść na inne potrawy, co już nie raz prezentowałam na blogu. Dziś przedstawiam makaronową zapiekankę o smaku pizzy, z mnóstwem ziół, sera i typowych dla pizzy dodatków.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 405
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 405
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Szynkę kroimy w kostkę, również podsmażamy.
W misce mieszamy ze sobą makaron, szynkę, kukurydzę, oliwki, pieczarki z cebulą, przecier pomidorowy, startą mozzarellę i przyprawy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Na ostatnie 10 minut włączamy termoobieg by całość się zarumieniła.