Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwy, lekki i przyjemny sposób na zrobienie porządków w lodówce :)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1699
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1699
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Cebulę i paprykę kroimy w kawałki (większe ładniej wyglądają po zapieczeniu), a szynkę w kostkę. Całość podsmażyłam na patelni.
Wszystko przełożyłam do naczynia żaroodpornego. Dodałam fetę i przekrojone w pół pomidorki koktajlowe. Jajko wymieszałam z śmietanką i przyprawami, a następnie przelałam masę do naczynia. Na górze ułożyłam kawałki mozzarelli i posiekaną pietruszkę. Piekłam ok. 20 min w 180 C.