Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest cudowna polecam:*.
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 337
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1286
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14733
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 337
Składniki
Wstawiamy wodę na ryż i go gotujemy następnie studzimy. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę wrzucamy do miski posypujemy solą i pieprzem oraz papryką mieszamy odstawiamy na około 2 minuty aby mięso się przeżarło przyprawami. W miedzy czasie myjemy i kroimy paprykę i cebulę. Mięso wrzucamy na patelnie na której wcześniej roztopiliśmy masło po lekkim obsmażeniu ze wszystkich stron dodajemy cebulę i paprykę do mięsa wszystko lekko obsmażmy. Gdy ryż się wystudził dolewamy śmietanę i maggi wszystko mieszamy. Do naczynia żaroodpornego na spód wykładamy ryż na ryż mięso z papryką i cebulą wszystko posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut w 180*C.