Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, smaczne i sycące
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1072
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 518
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 189
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 129
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1072
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 518
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 67
Składniki
Ryż gotujemy z dodatkiem kostki bulionowej z oliwy z oliwek, przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy połową majonezu i keczupu, posypujemy 1/3 sera.
Filety z kurczaka i cebule kroimy w kosteczkę i razem przesmażamy, w trakcie posypujemy przyprawą do gyrosa. przekładamy na ryż i przykrywamy 1/3 sera. Układamy na tym pokrojoną w paseczki paprykę i pieczarki wcześniej przesmażone na łyżce masła.
Przykrywamy resztą sera, smarujemy pozostałym majonezem i keczupem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, zapiekamy bez przykrycia przez około 30 minut. Smacznego:)