Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5290
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5290
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Składniki
Kiełbasę i boczek smażymy na patelni, odkładamy na talerz
Na tłuszczu z wędliny smażymy 3 cebule na złoto, obsypujemy mąką i obsmażamy
Dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z kilkoma łyżkami wody, zagotowujemy
Dodajemy wędlinę oraz czosnek, sól, pieprz i śmietanę, zagotowujemy
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ugotowany ryż, na to sos, układamy resztę cebul pokrojonych w plastry i obsypujemy żółtym serem
Zapiekamy wszystko przez 10-15 min. w piekarniku