Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z porem i pieczarkami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1758
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
25 minut • Porcja 110 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł • Przepis dla 4 osób
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Smaż je na oliwie na silnym ogniu, mieszając, około 3 minut.
Por dokładnie oczyść, opłucz i osusz. Pokrój go na kawałki o długości około 1,5-2 cm. Przesmaż go szybko na oliwie.
Pieczarki pokrojone na połówki również smaż kilka minut na bardzo dużym ogniu (żeby nie wyciekł z nich sok).
Na dużą patelnię wyłóż ziemniaki, por i 1/3 pieczarek. Zalej wszystko roztrzepanymi jajkami z solą, pieprzem i gałką. Smaż kilka minut na małym ogniu.
Wstaw patelnię do piekarnika na górną półkę i zapiekaj w 250°C, aż wierzch się zetnie (2-3 min). Jeśli masz patelnię z rączką przymocowaną na stałe, zapiekaj przy uchylonych drzwiczkach, rączkę wystawiając na zewnątrz.
Podawaj z resztą pieczarek i pomidorem.Źródło: Kobieta i życie