Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mintajem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 273
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 273
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Rybę rozmroź, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na godzinę.
Obgotuj różyczki brokuła, osącz. Mieszankę warzyw podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną cukinię i smaż chwilę razem. Posyp przyprawą do warzyw. Makaron ugotuj al dente (na półtwardo), osącz.
Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego włóż makaron, warzywa oraz rybę. Wymieszaj.
Wstaw naczynie do gorącego piekarnika. Zapiekaj 30 minut w temp. 180°C. Pod koniec pieczenia posyp potrawę pokruszonym serem i posiekanym chili.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 230
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Super TV