Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z mieszanką morską"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 126
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15207
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 523
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 126
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15207
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 53
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 96
Składniki
Por podduś na maśle (minutę). Dodaj wino i gotuj 2 minuty. Następnie wsyp 2 łyżki mąki, wymieszaj i gotuj minutę. Zdejmij z ognia i stopniowo wlewaj mleko, mieszając. Ponownie postaw na ogniu i gotuj, aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj musztardę, natkę i skórkę z cytryny.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
Ziemniaki ugnieć ze śmietaną i jajkiem, przypraw do smaku. Rozłóż do kokilek rybę i owoce morza, zalej sosem, przykryj purée. Piecz 30 minut.Źródło: Olivia