Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i dość szybkie danie obiadowe. W sam raz na upały, kiedy mięso raczej nie smakuje. Tak przynajmniej jest w mojej rodzinie. Polecam.
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6949
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6949
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Drobno pokrojoną cebulę i startą na tarce marchewkę zeszklić na oleju. Na dno dać jedną warstwę makaronu. Na to połowę podduszonej cebuli i marchewki. Pokroić pół pomidora i rozłożyć w naczyniu. To samo zrobić z połową papryki. Całość posypać przyprawami. Potem druga warstwa makaronu. Reszta cebuli i marchewki oraz pomidora i papryki. Znów posypać przyprawami. Potem trzecia warstwa makaronu. Jeszcze raz przyprawy. Skropić olejem. Na wierzch plastry żółtego sera. Zapiekać w 200 st. C jakieś 40-45 minut.