Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapiekanka to danie o samych zaletach, nie wymaga dużo pracy a zmieniając składniki za każdym razem otrzymamy danie o innym smaku, chyba wszyscy lubią zapiekanki
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
1. makaron ugotować w osolonej wodzie g na półtwardo, odcedzić, 2. cebulę i czosnek pokroić, podsmażyć chwilę na oleju, dodać startą na grubej tarce marchew i selera, chwilę podsmażyć, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, chwilę poddusić razem, 3. fasolkę ugotować na półtwardo, 4. wędlinę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na grubej tarce, 5. koncentrat pomidorowy wymieszać z 3/4 szkl wody lub bulionu, jeśli używamy wody, doprawić wegetą, 6. składniki zapiekanki wymieszać w naczyniu żaroodpornym, dodać 1/2 startego sera, zalać sosem pomidorowym, wymieszać, w razie konieczności doprawic solą i pieprzem, 7. zapiekać w 180 st ok 20-25 min, przed końcem pieczenia posypać pozostałym tartym serem, smacznego